2020 Yılı Etkinliklerimiz

(2020 Yılı Etkinliklerimiz)

(2020/1) Karda Sucuk Ekmek Etkinliği

Okulumuz İdari ve Akademik personelinin dönem sonu dayanışma ve kaynaşma adına düzenlemiş olduğu "karda sucuk ekmek" etkinliğimize, diğer davetlilerimizin yanı sıra soğuk hava şartlarına rağmen Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan KARA'nın davetine nezaket göstererek gelen Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Kazım UYSAL ve  Genel Sekreterimiz Prof.Dr. Atilla BATUR' un katılımıyla sohbet havasında geçmiştir. 

(2020/2) Kuruluşun Beşiği Domaniç İsimli Sosyal Sorumluluk Projesi

Okulumuz Müdürü Sayın Doç. Dr. Hakan KARA, UNESCO şehirler ağı kapsamında Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Domaniç Belediyesi ve Kütahya Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği'nin (KÜSAD) yürüttüğü 'Kuruluşun beşiği Domaniç' isimli sosyal sorumluluk projesine akademik ve idari personel ile sağladığı katkılardan dolayı plaketle onurlandırılmıştır. 

(2020/3) 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi 1. İdari Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi 1.İdari Kurul Toplantımız 10/02/2020 tarih ve saat 11:00 da okulumuz anfi 3 de toplanmış ve aşağıdaki günden maddeleri görüşülmüştür.

1- 2019 - 2020 Bahar döneminde Okulumuz eğitim politikalarının akademik alandaki güncel gelişmeler ışığında bölüm bazında görüş alış-verişi yapılması

2- 2019 - 2020 Bahar dönemi için bölüm etkinliklerinin planlanması ve güncellenmesi.

3- KSBMYO Kalite Güvence Sistemi alt çalışma gruplarının 2019-2020 Bahar Dönemi için taoplantı takvimlerinin belirlenmesi

4- KSBMYO Kalite Güvence Sistemi Toplumsal Katkı Alt Çalışma Grubunun oluşturulması.

5-Okulumuz 8 Mart 2020 Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin görüş alış-verişinin paylaşılması.

6-Dilek ve temenniler.

(2020/4) Bisiklet Kullanımı

Sportif Faaliyetler ve motorsuz araçlara özendirme kapsamında okulumuz öğrencilerinin yararlanabilmesi amacıyla bisiklet temin edilmiştir. Bu bisikletlerin kiralanması ve kullanımı ücretli değildir. Okulumuzun belirlediği saatler çerçevesinde öğrencilerimiz kampüs içerisinde sportif faaliyet, ulaşım ve eğlence amaçlı kullanabilir.

Bisikletlerin kiralanması ve kullanılması Merkez Kampüste REKTÖRLÜK tarafından belirlenen bisiklet kullanım yönergesi esaslarına tabidir. Bu yönergenin uygulaması Germiyan Yerleşkesi içerisinde de geçerli olup Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce yürütülecektir.

(2020/5) Erasmus / Mevlana / Farabi Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısının İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülmekte olan Erasmus+ / Mevlana / Farabi Değişim Programları kapsamında 2020 – 2021 Akademik Yılı başvuru sürecinde yapılacak işlemlerle ilgili öğrencilere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı Meslek Yüksek Okulumuzda gerçekleştirildi.

17 Ocak Pazartesi günü saat 14:00’te Anfi 3.’te düzenlenen toplantıya Germiyan Yerleşkesinde yer alan Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Yüksekokulu’ndan çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı. Bilgilendirme toplantısında Erasmus değişim proğramı hakkında Öğr. Grv. Elif KÖRPE, Mevlana değişim proğramı hakkında Öğr. Grv. Berrin DEMİR ve Farabi değişim proğramı hakkında bilgisayar işletmeni Şakir FERİZ değişim proğramları hakkında sunumlarını yaptılar.

Sunumlarında değişim proğramlarının kapsadığı ülkeler, yurt dışında staj yapabilme imkanları, verilecek hibeler, başvuru tarihleri, başvuru için gerekli not ortalaması, yabancı dil sınavı ve sağlayacağı imkanlar hakkında bilgiler verildi. Sunum sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplanarak toplantının daha verimli olması sağlanmıştır.

(2020/6) Mini Kütüphane 

Okul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hakan Kara hocamızın katkılarıyla öğrencilerimize hizmet veren okuma salonumuzun içine mini bir kütüphane kurduk. Öğrencilerimiz bu mini kütüphanemizden faydalanabilecekler.

Mini Kütüphanemiz Hizmetinizde

(2020/7) Kariyer Günleri 2020

MuhasebeMesleği İçin Çıkarımlar: Kariyer Planlama Kararlarına Etkisi,

Kariyer Günleri 2020 serisi proğramı çerçevesinde Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından düzenlenen “Muhasebe Mesleği İçin Çıkarımlar: Kariyer Planlama Kararlarına Etkisi” konulu proğram Anfi 3’te gerçekleştirildi. Proğrama konuşmacı olarak Yeminli Mali Müşavir Mustafa EROL ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İlknur ÖZEL katıldılar. Proğrama öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Proğram sonunda Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan KARA tarafından konuşmacılara Kariyer Günleri 2020 ve Serbest Muhasebeciler günü adına plaket verildi.  Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Metin ÇALIK ve Öğr.Grv. Dr. Mehmet GÖL tarafından konuşmacılar ve öğrencilere katılımları için teşekkür edildi.

(2020/8) Sinema Günleri

Her Çarşamba saat 14:00' da Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Amfi3 de ücretsiz sinema gösterimi yapılacaktır. Tüm öğrencilerimiz davetlidir.

(2020/9) Salon Futbolu (FUTSAL) Spor Karşılaşmaları

Okulumuz Futsal Takımı 10/03/2020 Tarihinde Saat 10:00 da ilk maçına çıkmıştır. Okulumuz Futsal takımı, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile yaptığı maçı 2:2 berabere tamamlamıştır. Takım oyuncularına başarılar diliyoruz

(2020/10) Turist Rehberliği İkinci Sınıf Öğrencilerinin Ankara Teknik Gezisi

Turist Rehberliği ikinci sınıf öğrencileri ile Öğr.Gör. Gülşen ÖZ koordinatörlüğünde  Ankara teknik gezisi gerçekleştirildi. Öğrenciler Anıtkabirde Ata'ya saygılarını sunarken profesyonel turist rehberinden kurtuluş savaşı ruhunu aktarma öğrenildi. Ayrıca Türkiye'nin en önemli ve büyük müzelerinden olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Anadolu kronolojisi görüldü, Meclislerin ziyaretleri ile cumhuriyet anıları yaşanmış oldu.

(2020/11) Daimi Seramik ve Çini Sergisi Oluşturuldu

Okul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hakan KARA hocamızın katkılarıyla okulumuzda öğrencilerimiz ve gelen misafirlerimizin gezebilmesi için tanıtım amaçlı daimi seramik ve çini sergisi açılmıştır.

 

(2020/12) 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Online Akademik Kurul Toplantısı

Öğrencilerimizle her daim iletişim halinde kalabilmek adına sosyal medya hesaplarımız oluşturuldu.

(2020/13) 2019-2020 Okul ve Bölüm Birincilerimiz

2019-2020 Eğitim öğretim yılında mezun olan bölüm ve okul birincilerimize diplomaları ve başarı belgeleri; törenle okul müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hakan KARA ve de müdür yardımcılarımız Öğr. Grv. Murat SARIKAYA ve Öğr. Grv. Mehmet ÇELİK tarafından verilmiştir.

(2020/14) 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Online Akademik Kurul Toplantısı

23.09.2020 çarşamba günü saat 14:00 da Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hakan KARA başkanlığında, online olarak AKADEMİK KURUL TOPLANTISI yapılmıştır.

Toplantıda 2020 - 2021 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı eğitim öğretim faaliyetleri, uzaktan eğitim süreci ve buna bağlı olarak ders işleme yöntemleri üzerine görüşler bildirilmiş,  Covit-19 pandemi salgınıyla mücadele kapsamında yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler üzerine bilgi ve fikir alışverişinde bulunulmuştur. Dilek ve temenniler belirtilerek toplantı sona ermiştir.

(2020/15) 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Online İdari Kurul Toplantısı

23.09.2020 çarşamba günü saat 15:00 da Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hakan KARA başkanlığında, online olarak İDARİ KURUL TOPLANTISI yapılmıştır.

Toplantıda 2020 - 2021 Eğitim Öğretim yılı Güz yarıyılı eğitim öğretim faaliyetleri, uzaktan eğitim süreci ve buna bağlı olarak yürütülen ana ve yardımcı işkollarında verilen hizmetlerin kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi üzerine görüşler bildirilmiş,  Covit-19 pandemi salgınıyla mücadele kapsamında yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler üzerine bilgi ve fikir alışverişinde bulunulmuştur. Dilek ve temenniler belirtilerek toplantı sona ermiştir.

 

 

(2020/16) 28/10/2020 tarihinde gerçekleşen Kamer Sertifika Töreni

   Üniversitemiz Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörlüğünce Zafer Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Teknik Destek Programı Eğitim/Danışmanlık Uygulama Programı’na yapılan başvuru neticesinde “Kariyer Gelişiminde Proje Bilgisi” konulu faaliyetten yararlanılmıştır. Bu kapsamda Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenleri de ulusal ve uluslararası proje yazma eğitimine katılmışlardır.

   İmzalanan protokol gereğince ilgili eğitim,19-28 Ekim 2020 tarihleri arasında 3’er günlük zaman diliminde 3 grup halinde Eğitim Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına azami dikkat edilerek yüz yüze gerçekleştirilmiştir.

   Okulumuz akademisyenleri, bu eğitim içerisinde AB Projeleri, Horizon 2020, Büyükelçilik ve KA203 Projeleri, TUBİTAK Projeleri ile projelere fon veren kuruluşlarla ilgili olarak son gelişmeler hakkında hakkında bilgi almış, proje hazırlama süreci ile ilgili grup çalışmalarına katılmışlardır.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2022, Salı