2023 Yılı Etkinliklerimiz

(2023 Yılı Etkinliklerimiz)

 

(2023/1) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulları İç Çalıştayı

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (Meyok) tarafından ilki düzenlenen "Meslek Yüksekokullarımızda Ortak Hedefler ve Çıktılar" İç Çalıştayı 13.01.2023 tarihinde Kütahya Sosyal Bilimler MYO ev sahipliğinde başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Birçok konu ele alınmıştır. Elde olunan raporlar ana rapora dönüştürülüp yayınlanacaktır.

Destekleri ile Çalıştayımizin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal Beyefendi olmak üzere Üniversitemizin üst yönetimine, Meslek Yüksekokulu Müdür, Müdür Yardımcılarına ve katkı sağlayan tüm akademik ve idari personele şükran duygularımızı sunarız.

 

(2023/2) Meyok Çalıştayı Kapsamında Düzenlenen Sergi

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (Meyok) tarafından ilki düzenlenen "Meslek Yüksekokullarımızda Ortak Hedefler ve Çıktılar" İç Çalıştayı 13.01.2023 tarihinde Kütahya Sosyal Bilimler MYO ev sahipliğinde başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Birçok konu ele alınmıştır. Elde olunan raporlar ana rapora dönüştürülüp yayınlanacaktır.

Destekleri ile Çalıştayımizin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal Beyefendi olmak üzere Üniversitemizin üst yönetimine, Meslek Yüksekokulu Müdür, Müdür Yardımcılarına ve katkı sağlayan tüm akademik ve idari personele şükran duygularımızı sunarız.

Ayrıca, Çalıştay kapsamında, Kütahya Güzel Sanatlar MYO öğrenci ve Tavşanlı Belediyesi Kültür ve Sanat Derneği sanatçılarının katılımıyla sergi açılmıştır.

 

(2023/3) DPÜ Ksbmyo’ da Akademik Yükseltme ve Akademik Teşvik Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2022 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, Üniversitemizde akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenlerimiz ile akademik yükseltme hakkı kazanan öğretim üyelerimiz için Kütahya Sosyal Bilimler MYO’da için tören düzenlendi.

 

(2023/4) Emekli Olan Hocalarımıza Veda Töreni

Okulumuzun Öğretim Elemanlarından Sayın Öğr. Grv. Damla Senyuz ve Sayın Öğr. Grv. Erdal Kayıkçı emekli olmuşlardır.

Kendilerine Üniversitemiz ve Okulumuz adına sağlıklı,  huzurlu günler diliyoruz.

 

(2023/5) 2022-2023 Mezuniyet Töreni

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 07.07.2023 tarihinde saat 16:00’da Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde yapılmış olup mezun öğrencilerimizden dereceye girenlere Başarı Belgesi ve Plaket verilmiştir.

 

(2023/6) Rektörümüzden Okulumuza Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak  okulumuza yaptığı ziyarette akademik ve idari personellerimizle bir araya geldi. Sayın Rektörümüzü Okulumuz adına Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara ve Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Emine Oyur ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Gül Ersöz karşılamıştır.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak yaptığı açılış konuşmasında üniversitemizin hedeflerini belirtti. Konuşmasının ardından sözü Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara'ya bıraktı.

Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara yaptığı sunumla okulumuz, bölüm ve programlar, yerli ve yabancı öğrenci sayılarımız ve okul personelimiz hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sayın Rektörümüzün Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak okulumuz personelleriyle bire bir tanışmasıyla devam eden toplantı Rektörümüzün veda konuşmasının ardından toplu çekilen fotografla son bulmuştur.

 

(2023/7) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantıları

2023-2024 Eğitim öğretim yılı, güz dönemi akademik ve idari kurul toplantıları okulumuzda yapıldı. Yapılan toplantılarda önümüzdeki eğitim öğretim yılının değerlendirilmesinin yanı sıra karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştur. 

 

(2023/8) 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Dönemi Oryantasyon Programı Yapıldı

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okulumuza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize yönelik oryantasyon programı bölüm başkanlarımız,  öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımiz ve 1. Sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey konferans salonunda saat 10.30'da gerçekleştirilmiştir. Program içeriğinde öğrencilerimize okulun tanıtımı,  obs sisteminin işleyişi,  sınavlar ve stajlarla ilgili bilgi verilmiştir.  Ayrıca öğrencilerimizin soru ve katkilari da programda yer almıştır.

 

(2023/9) Dubrovnik Üniversitesi Ziyaretimiz

Okulumuz öğretim üyelerinden Doç. Dr. H. Günsel Doğrul ve Dr. Öğr. Üyesi A. Naci Doğrul Erasmus değişim programı kapsamında Hırvatistan’da bulunan Dubrovnik  Üniversitesi’ni ziyaret etmiştir. 

Ekonomi bölümü öğretim üyeleri Perica Vojinic, Marija Becic ve ekonomi bölüm başkanı Katija Vojvodic ile görüşülerek ders içerikleri ve bölümün işleyişi hakkında karşılıklı bilgi alınmıştır. Ayrıca bitmiş ve devam etmekte olan Avrupa Birliği projeleri tanıtılarak ortak projelerin geliştirilmesine ilişkin görüş alışverişi yapılmıştır.

 

(2023/10) Emlak Sektöründe Nitelikli İşgücü İhtiyacının Karşılanmasında Üniversitelerin Rolü

Emlak Sektöründe Nitelikli İşgücü İhtiyacının Karşılanmasında Üniversitelerin Rolü konulu çalıştay Bursa Uludağ  Üniversitesi Emlak Yönetimi Programı ile Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası iş birliği ile 24 – 25 Kasım 2023 tarihinde Nilüfer / Bursa’da gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya toplam on üç üniversitemizden toplam 25 öğretim elamanı katılmıştır.

Çalıştayda Türkiye’de akademik düzeyde eğitim veren üniversitelerdeki öğretim elamanlarının bir araya gelmesi ve karşılıklı etkileşim ortamının geliştirilmesi hedeflenmiştir.
Kütahya Sosyal Bilimler MYO Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi A. Naci DOĞRUL, çalıştaya üniversitemizi temsilen katılmıştır. Sonuç raporunda;

1. Meslek yasasının altyapısının oluşturulması sürecinde meslek kuruluşlarının yanında üniversitelerin de görüş ve önerileri dikkate alınması,
2. Meslek yasasında meslek ile ilgili kavramların ve meslek tanımının açık bir dille ortaya konulması,
3. “Meslek adaleti” kavramı doğrultusunda üniversitelerin emlak yönetimi programlarından mezun olan öğrenciler; sektördeki diğer kişilerden ayrışmaları için Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nde tanımlanan Seviye 5 Sorumlu Emlak Danışmanlığı kategorisinin bir üst kademesi olacak şekilde haklara sahip olmasına, buna ilave olarak “Seviye 6”, “Emlak Müşavirliği”, vb. ayrı bir alan tanımlanmasına ve bu alanın içeriği ayrıntılı olarak açıklanmasına, 4. Üniversitelerin Emlak Yönetimi programlarından mezun olmuş kişilerin, emlak danışmanlığı mesleğinin gerektirdiği mesleki /teknik bilgi ve becerileri kazanmış kişiler olarak kabul edilmesi gerekliliğine,
5. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilen Seviye 5 ve Seviye 4 sınavları sıkı bir şekilde denetime tabi tutulmasının gerekliliğine vurgu yapılmıştır.

 

(2023/11) Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

Üniversitemiz ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şubesi işbirliği ile 26 Aralık 2023 Salı günü saat 10.30' da öğrenciler ve personelin katılımıyla "50.000 Öğrenciye Eş Zamanlı Eğitim Programı" gerçekleştirilmiştir. Bağımlılıkla Mücadele başlıklı eğitim programına modatör ve konuşmacı olarak Üniversitemizin Rektörü Prof.Dr. Süleyman KIZILTOPRAK online katılmıştır.

Türkiye Yeşilay Kütahya Şubesi adına Yeşilay Eğitimcisi Esra ALTINER ve Yeşilay Temsilcisi Merve MISIRLI'nın yaptıkları sunumun ardından, toplantı katılımcıların katkısıyla soru cevap şeklinde devam etmiştir.

 

(2023/12) Ahşap Boyama Teknikleri

Kütahya Sosyal Bilimler MYO iş birliği ile düzenlenen "Ahşap Boyama Teknikleri" kanulu eğitime öğrencilerimizin katılımı ile 26/12/2023 tarihinde saat 12:00'da kamu yönetimi binasında gerçekleştirilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2023, Salı