Toptan ve Perakende Satış
Toptan ve Perakende Satış Programı
Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü
----------Bölüm BaÅŸkanı : Dr. ÖÄŸrt. Üyesi A. Naci DOÄžRUL
----------Program Sorumlusu : Dr. ÖÄŸrt. Görevlisi Devrim Barış SUBAÅžI
---------- : ÖÄŸrt. Görevlisi Serdar AYDINYURT
----------KuruluÅŸ
----------Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 1994-95 eÄŸitim yılında Kütahya Meslek Yüksek Okulu ismi altında açılmıştır. Okulumuz 2011 yılında Kütahya Sosyal Bilimler ve Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ismi ile ikiye bölünmüÅŸtür. Emlak ve Emlak Yönetimi Programı, 2008-2009 EÄŸitim-ÖÄŸretim döneminde Toptan ve Perakende Satış Bölümüne baÄŸlı olarak, hizmet vermeye baÅŸlamıştır.
----------Kazanılan Derece
----------120 AKTS kredilik program baÅŸarılı bir ÅŸekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri saÄŸlandığında Emlak ve Emlak Yönetimi Ön Lisans derecesine sahip olunur. Programı baÅŸarı ile tamamlayan öÄŸrenciler “emlak danışmanı” ünvanı ile mezun olmaya hak kazanır.
----------Kabul ve Kayıt Koşulları
----------Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite ÖÄŸrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması ve/veya ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamış olması gerekmektedir.
----------Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
----------Emlak ve Emlak Yönetimi alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öÄŸrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü baÅŸarıyla tamamlamak, 20 günlük zorunlu staj çalışmasını baÅŸarılı olarak tamamlamış ve dört dönemin sonunda genel ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması gerekir.
----------Sınavlar, Ölçme ve DeÄŸerlendirme
----------Her öÄŸrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiÅŸ olması gereklidir. ÖÄŸrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. BaÅŸarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 ÅŸeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden deÄŸerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluÄŸu vardır. Bir dersten baÅŸarılı sayılabilmek için baÅŸarı notunun en az 50 olması gereklidir. ÖÄŸrencinin mezun olabilmesi için de genel ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması gerekir.
----------Program Profili
----------Emlak ve Emlak Yönetimi Ön lisans Programının amacı; Emlak MüÅŸavirleri Yasası'nın çıkmasıyla ihtiyacı hissedilecek, uluslararası meslek standartlarına sahip, emlak sektörü ile iliÅŸkili temel iÅŸletmecilik bilgi ve becerilerine sahip, emlak iÅŸletmelerinde ara eleman, yönetici yardımcısı veya orta kademe yönetici olarak çalışabilecek, teknolojik ve bilimsel deÄŸiÅŸimi takip edebilen ve uygulayabilen, piyasaların ihtiyaç duyduÄŸu donanımlara sahip ve sosyal iliÅŸkilerde baÅŸarılı mezunlar yetiÅŸtirmektir.
----------Emlak ve Emlak Yönetimi Programında okuyan öÄŸrenciler; gayrimenkul mevzuatı, gayrimenkul muhasebesi, gayrimenkul finansmanı ve deÄŸerlemesi konularının da içinde bulunduÄŸu ders müfredatından edindikleri mesleki donanımlarını teorik ve uygulamalı eÄŸitimlerle pekiÅŸtirerek emlak sektöründe faaliyet gösteren ilgili kurumlarda mesleki eleman olarak istihdam edilmektedirler.
----------Mezunların Ä°stihdam Profilleri (örneklerle)
----------Emlak ve Emlak Yönetimi Programı’ndan mezun olanlar öÄŸrenciler “emlak danışmanı” unvanına sahip olurlar. Bu unvan ile mezun olan kiÅŸilerin çalışma alanları ÅŸunlardır;
----------- Emlak Danışmanlığı,
----------- Emlak Geliştirme Uzmanlığı,
----------- Bankalar,
----------- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketleri
----------- Bina-Site-AlışveriÅŸ Merkezi Yönetimleri
----------- Sigorta Åžirketleri
----------- Konut Geliştirme ve Finansmanı Şirketleri
----------- Toplu Konut Ä°daresi
----------- Yerel Yönetimler
----------- Yapı Denetim Firmaları.
----------- Kentsel DönüÅŸüm Firmaları
----------- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.
----------- Sermaye Piyasası Kurulu.
----------- Kendi iÅŸini kurma.
----------Üst Derece Programlarına GeçiÅŸ
----------Ön lisans eÄŸitimini baÅŸarı ile tamamlayan adaylar Dikey GeçiÅŸ sınavından geçerli not almaları koÅŸuluyla lisans programlarında ya da Açık öÄŸretim programlarına öÄŸrenim görebilirler. Dikey GeçiÅŸ Sınavı ile kayıt yaptırılabilen lisans programları ÅŸunlardır; - Gayrimenkul ve Varlık DeÄŸerleme - Ä°ÅŸletme - Ä°ÅŸletme EnformatiÄŸi - Ä°ÅŸletme-Ekonomi - Ä°ÅŸletme Bilgi Yönetimi