2022 Yılı Etkinliklerimiz

(2022 Yılı Etkinliklerimiz)

 

(2022/1) Dumlupınar Kaymakamı Sayın Buğra Karadağ‘ın Okulumuzu Ziyareti

Dumlupınar Kaymakamı Sayın Buğra Karadağ Beyefendi Okulumuzu ziyaret ederek, 30 Ağustos Zaferi etkinlikleri kapsamında görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

 

(2022/2) Nezaket Ziyareti

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Levent Mercin, Dekan Yardımcıları Sayın Doç. Eren Evin Kılıçkaya ve Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Kuzucanli Okulumuza nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır. Nazik ziyaretlerinden dolayı Okulumuz adına kendilerine teşekkür ederiz.

 

(2022/3) Söyleşi ve Kariyer Günleri

Meslek Yüksekokulumuzun “Söyleşi ve Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Turizm Seyahat ve Eğlence Hizmetleri Bölümü tarafından düzenlenen ve Didim Club Aquasis Spa Resort Otel İnsan Kaynakları Departmanı Müdürü Sayın Osman EKER, Yiyecek-İçecek Departmanı Müdürü Sayın Emin ŞENYÜZ, Servis Departmanı Müdürü Sayın Hakan ÜSTÜN ve Mali İşler Departmanı Müdürü Sayın Muharrem Coşkun beylerin katıldığı etkinlik gerçekleştirildi. Otel yöneticileri tarafından öğrencilerimize hem turizm sektörü hem de  Didim Club Aquasis Spa Resort Otel hakkında bilgi verildi ve öğrencilerimize staj imkanı sağlandı. Okulumuza gelerek bizlere destek veren otel yöneticilerimize ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

(2022/4) Söyleşi ve Kariyer Günleri II

 

 

(2022/5) Okulumuz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Etkinliğe ...

Aile sosyal politikalar spor kulübünün düzenlemiş olduğu halı saha maçına Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Aile Sosyal Hizmetler İl müdürü Fatma Uz ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde kalmakta olan çocuklarımız katılım sağladılar

 

(2022/6) Söyleşi ve Kariyer Günleri III

Meslek Yüksekokulumuzun “Söyleşi ve Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü tarafından düzenlenen ve Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. Kütahya Şubesi Müdürü Sayın Özcan ÜNVER’in katılımlarıyla 17.03.2022 tarihinde etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde “Türk Bankacılık Sektörü, Katılım Bankacılığı ve Bankacılıkta Kariyer Planlamasına” ilişkin çok değerli ve zengin bir bilgilendirme gerçekleştirildi.  

Okulumuza gelerek bizlere destek veren Sayın Özcan ÜNVER’e ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

(2022/7) Öğrencilerimiz İzmir‘de Kariyer Günleri Fuarına Katıldı

21-22 Mart 2022 tarihlerinde, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde ve Üniversitemizinde aralarında bulunduğu "Ege Bölgesi Kariyer Fuarı" (EGEKAF)'na Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olaraköğrencilerimiz katılın sağlamışlardır.

 

(2022/8) Nezaket Ziyareti

TÜGEM Kütahya İl Başkanı Rıza Kenan Uzman ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Torun, Yücel Erim, Hasan Uyanık, Halit Sayman, Volkan Yaşar okulumuza nezaket ziyaretlerinde bulunmuşlar ve Emlak Yönetimi Programı için işbirliklerinin geliştirilmesi hususunda bilgi alış verişi yapılmıştır.

 

(2022/9) 100. Yılda 100 Bayrak 100 Öğrenci 

Okulumuzun 2022 planlı etkinliklerinden olan  "100. Yılda, 100 Bayrak, 100 Öğrenci" etkinliğinin çekimleri 17.03.2022 tarihinde yapılmıştır. Çekimlerde destek olan Sayın Samet Işık, Sayın Berken Geyik, Sayın Ahmet Ekinci ve etkinlige katılan akademik, idari personele ve tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

(2022/10) Meslek Yüksekokulumuz Akademik Teşvik Töreni 

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik teşvik törenleri çevrim içi ortamda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, meslek yüksekokulu müdürlerimiz ve teşvik alan akademik personellerimiz katıldı.

 

(2022/11) Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 100. Yıl Sergisi 

Okulumuz ve Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KUSAD) işbirliği ile düzenlenen 46 Sanatçı 86 Eserin yer aldığı Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922 100. Yıl Sergisi Dumlupınar Kaymakamı Sayın Buğra Karadağ, Okulumuzun Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hakan Kara, Okulumuzun Müdür yardımcıları Sayın Dr. Öğretim Üyesi Emine Oyur, Dr. Öğretim Üyesi Serpil Ersöz, Okul Sekreterimiz Sayın Bülent Kıvanç, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Öncel, KUSAD Başkanı Sayın Bayram Yıldız,   çok sayıda sanatçı, sanat sever, akademik, idari personel, öğrencilerin katılımıyla 08.04.2022 tarihinde açılmıştır. Sergi bir hafta süreyle ziyarete açık olacaktır.

 

(2022/12) Cam Kemik Hastaları Farkındalık Haftası 

06-13 Mayıs 2022 Cam Kemik Hastaları Farkındalık Haftası kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Sosyal Bilimler MYO ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelli Birimi işbirliği ile  Sayın Burak SAKÇI'yı 11 Mayıs 2022 tarihinde Kütahya Sosyal Bilimler MYO'da konuşmacı olarak misafir edilmiştir.

Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Hasan Göçmez, Daire Başkanı Sayın Ahmet Ulu, Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Fatma Uz, akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Sayın Sakçı 'Kemiklerimiz Kırılsa da Umutlarımız Sağlam" konulu konuşmasını gerçekleştirmiştir. Konuşmaları kapsamında farkındalık oluşturmak için yaptığı çalışmaları kendi yaşamından örneklendirmistir.

Etkinlik sonunda Sayın Sakçı'nın kaleme aldığı, "Umutlar Kırılmaz" isimli kitap çalışmasını katılımcılara hediye etmişlerdir.

 

(2022/13) Söyleşi ve Kariyer Günleri IV​  

Meslek Yüksekokulumuzun “Söyleşi ve Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde 4.sü gerçekleştirilen etkinliğimiz Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Vekili M. Hakan ÖZELMACIKLI'nın konuşmacı olarak katıldığı ve modatörlüğünü Okul Müdürümüz Sayın Doç Dr. Hakan Kara'nın yapacağı "Gayrimenkul Sektörü ve Girişimcilik" konulu söyleşi  18/05/2022 tarihinde Çarşamba günü Saat:11:00 da Kütahya Sosyal Bilimler MYO amfi-3 de gerçekleştirilmiştir.

 

(2022/14) Başarı Ödülü​  

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü  bünyesinde yürütülen tez çalışmalarının ülkemizin gelişimine, bilime, kültür ve sanat dünyasına katkıda bulunmasını sağlamak ve akademik çalışmalarda motivasyon ve farkındalık yaratmak, çok daha başarılı lisansüstü tezlerinin yapılabilmesi için en başarılı yüksek lisans ve doktora tez sahiplerine ve danışmanlarına ödül verilmiştir. Okulumuz Öğr. Gör. Dr. Gülten ŞEN’in hazırladığı  doktora tezi Sosyal Bilimler alanında en başarılı tez olarak ödül almaya hak kazanmıştır. Hocamızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

 

(2022/15) VII. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi

2-3-4 Haziran 2022 tarihinde Türk dünyası ortak kültüründe önemli bir yeri olan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin başkenti Bakü’de düzenlenen  INCSOS VII Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresinde okulumuzu Öğr. Gör. Dr. Gülten ŞEN ve Doç.Dr. Metin ÇALIK temsil  etmiştir.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP ve Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe GAFAROVA’nın himayelerinde Uluslararası Balkan Üniversitesi Skopje/MAKEDONYA ve Azerbaycan ADA Üniversitesi iş birliği gerçekleştirilen kongrede bildirilerini başarı ile sunmuşlardır.

Hemşehrimiz Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın  Prof.Dr.Ali Osman ÖZTÜRK ve Kütahya Dumlupınar Üniveristesi rektörü  Sayın Prof.Dr.Kazım UYSAL ile akademik istişarede bulunmuşlardır

 

(2022/16) Kalite... Ama Nasıl ?

Yozgat Bozok Üniversitesinin düzenlediği ve modatörlüğünü Öğr. Gör. Esra AKAY'ın yaptığı "Kalite... Ama Nasıl ?" isimli online söyleşiye sayın hocamız Doç. Dr. Hakan KARA konuk konuşmacı olarak katılmıştır. 

Söyleşi karşılıklı sohbet havasında devam etmiş ve öğrencileri sorularının cevaplanmasıyla son bulmuştur. Katılımından dolayı sayın hocamıza Yozgat Bozok Üniversitesinden teşekkür belgesi verilmiştir.

 

(2022/17) DPÜ Art Sergisi

Okulumuz, 6- 8 Haziran 2022 tarihinde  Kusad işbirliği ile dpu art sergi etkinliğini düzenlemiştir.

 

(2022/18) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni / Kep Atma Töreni

    2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni değerli öğretim elemanlarımız ve mezun olan öğrencilerimizin ailelerinin katılımlarıyla Meslek Yüksekokulumuz yerleşkesi olan Germiyan Yerleşkesinde 08 Haziran 2022 Çarşamba Günü Saat:11:00'da kutlanmıştır.

     Mezuniyet töreninde; Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan KARA'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Meslek Yüksekokulumuzda dereceye giren öğrencilerimize Müdürümüz ve Müdür Yardımcılamız tarafından başarı belgeleri takdim edilmiştir. Takdiminin ardından öğrencilerimiz, hep birlikte kep atma törenine katılmıştır.

 

(2022/19) Nezaket Ziyareti

Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Sayın Oktay Yıldırım Beyefendi okulumuza nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır. BİLSEM öğrencilerinin Üniversitemizin tanımalarında işbirlikleri üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuştur.

 

(2022/20) DPÜ ile LODER Arasında İş Birliği Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Lojistik Derneği (LODER) ile üniversitemiz ve dernek arasında YÖK mevzuatı çerçevesinde çok yönlü iş birliği sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

DPÜ ile Lojistik Derneği (LODER) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde Üniversitemizi Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara, Dr. Öğr. Üyesi Ali Çağrı Buran, LODER'i ise Lojistik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kayıhan Turan temsil etti.

İş birliği protokolü ile DPÜ ve LODER arasında YÖK mevzuatı çerçevesinde çok yönlü iş birliği sağlamak ve tarafların bu amaç doğrultusunda ön lisans, lisans ve lisansüstü programlar ile sertifika programları geliştirebilmesi, ortak panel, sempozyum vb. etkinlikler düzenlenmesi, Ar-Ge çalışmaları ile kamu ve sosyal sorumluluk projeleri yürütülmesi amaçlandı.

Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın ve LODER adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş'ın imzaladığı protokolün ardından taraflar karşılıklı teşekkürlerini ve hayırlı olsun dileklerini sundular.

 

(2022/21) 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Oryantasyon Programı

Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Kaptanlık Programı 2022-2023 Güz Eğitim ve Oğretim Dönemi oryantasyon programı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Kara tarafından gerçekleştirilmiştir. Programda Okulumuzun Öğrenci işleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır. Her bir öğrenciye Otobüs İşletmeciliği kitabı da hediye edilmiştir.

 

(2022/22) Loji TV Canlı Yayın

Lojitv tarafından düzenlenen ‘Nitelikli Ağır Vasıta Şoförleri Üniversiteli’ oluyor konulu canlı yayına, Okulumuz Müdürü ve Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Kara ve Lojistik Program Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi A. Çağrı Buran, Canlı yayına Loder Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Dr. Kayıhan Ö. Turan (KeyLine Logistics Co-Founder), Burhan Çakan (Gürbudak Nakliyat Genel Müdürü), Erkan Özyurt (Mars Logistics Filo Ope. Genel Müdür Yardımcısı) ve Erkut Soğukkuyu (Ares Logistics) katılmışlardır. Sektörün sorunları ve çözüm yollarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, üniversiteli şoförlerin sektörün insan kaynaklarında en önemli faktör olduğu değerlendirilmiştir. Nitelikli şoför ihtiyacının Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Sosyal Bilimler MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölümü’nde bir program kurularak sağlanabileceği konusunda ortak görüş oluşmuştur. 

 

(2022/23) Ağır Taşıtı Sürücülüğü

 “Ağır Taşıtı Sürücülüğü” ön lisans programının 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılabilmesi amacıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile LODER arasında iş birliği protokolü 12 Eylül 2022 tarihinde imzalanmıştır.  Bu programın öğretim çıktılarını, ders planını, ders içeriklerini ve programın altyapı ihtiyaçlarını belirlemek amacı ile 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Loder girişimciliği ile bir İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka tesislerinde bir Çalıştay düzenlenmiştir. Çalıştaya Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri, Üniversitemizi ve Okulumuz temsilen Öğr Doç. Dr. Hakan Kara ve Dr. Öğretim Üyesi A. Çağrı Buran’ın katılmıştır. Öğretim üyelerimizin yanı sıra Loder Başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, Loder Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Loder Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kayıhan Ö. Turan ve Lojistik sektör temsilcileri katılmışlardır.

 

(2022/24) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Okulumuz Öğrencileri Buluştu

Gençlerin Sosyal, Kültürel, Sanat ve Sportif faliyetler çerçevesinde boş zamanlarını nasıl olumlu olarak değerlendirecekleri hakkında konuşuldu. Ayrıca gençlerimizin topluma aktif birer vatandaş olarak katılmasını ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının önemini vurgulayan konuşma sohbet havasında soru cevaplarla son bulmuştur.

 

(2022/25) Doç. Dr. Hakan Kara Hocamızdan “Kültür Girişimciliği“ Sunumu

Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç’ın koordinatörlüğünü yaptığı Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi kapsamında düzenlenen “Kültür Girişimciliği” eğitim çalıştayı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mavi Salon’da gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan KARA davetli konuşmacı olarak katılmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2023, Perşembe