2019 Yılı Etkinliklerimiz

Kurumsal Hafıza (2019 Yılı Etkinliklerimiz)

(2019/1) 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına; Akademik, İdari ve Destek Personelimizle Hazırız

Meslek Yüksekokulumuz, Türkiye’deki üniversiteler bünyesinde yer alan Meslek Yüksekokullarının içinde en seçkin, bölgesine en büyük katkıyı sağlayan fiziksel ve teknolojik donanımlarının yanında 35 Akademik, 16 idari personel ile eğitim-öğretim hizmeti veren kurumların başında gelmektedir.

(2019/2)  Öğrencimizin Başarısı

25-27/01 / 2019 tarihlerinde Aksaray'da Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonasında S7 katagorisinde öğrencimiz Feyza ÖNCÜ Türkiye 2. Olmuştur.

Öğrencimiz Okul Müdürümüz DoçDr.Hakan KARA ve Okulumuz Engelsiz Eğitim Birimi Koordinatörü Öğr.Grv.Mehmet GÖL tarafından Onurlandırılmıştır.

Öğrencimiz Feyza ÖNCÜ' ye başarılarının devamını dileriz.

(2019/3)  “İş Birliği Olanaklarının Araştırılması“ İstişare Toplantısı

14/02/2019 Tarihinde Perşembe Günü 19:00 - 21:00 saatleri arasında Kütahya İl Hakem Kurulu Epak Eğitimi ve Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Arasında, "İş Birliği Olanaklarının Araştırılması" İSTİŞARE TOPLANTISI Yapıldı.

(2019/4) Kaptanlık Bölüm Öğrencilerine Lastik ve Lastik Önemi Semineri

Okulumuzda BRİSA Akademi ve Kütahya Sosyal Bilimler M.Y.O. Müdürlüğü tarafından ulaştırma Proğramı Kaptanlık bölümü öğrencilerine yönelik Lastik eğitimi semineri verildi. Eğitim Semineri; Bölüm Başkanı Doç.Dr.Hakan KARA'nın açılış konuşması ile başlayıp, Brisa Akademi eğitim uzmanı Sayın Turhan ACAR'ın sunumu ile devam etmiştir. Kaptanlık bölümünün öğrencileri tarafından ilgi ile izlenen seminerin kapsamı; Araç lastiklerinin önemi, işlevleri, kullanımı ve bakımı konularında detaylı olarak öğrencilere bilgi verilmiştir.

(2019/5) Turizm Seyahat ve Turist Rehberliği Öğrencileri Sektörle Buluştu

Öğr.Grv.Gülşen ÖZ Koordinatörlüğünde Turizm Seyahat ve Turist Rehberliği Öğrencileri Sektörle Buluştu. Türkiye'nin En Büyük Online Tatil Sitelerinden www.tatil.com; seminer, staj işbirliği olanakları araştırmaları çerçevesinde 12-13/03/2019 tarihleri arasında etkinlik yapacaktır.

(2019/6) Okulumuzun Örgüt Kültürünü Somutlaştırdık

(2019/7) Kalite Güvence Sistemi Eğitimi

Kalite Güvence Sistemi çalışmaları ve birim iç değerlendirme raporlarının hazırlanması konusunda 21 Şubat 2019 Perşembe günü saat 09:30 da amfi3 de tüm akademik ve idari personelimize, Kalite Koordünatörlüğü tarafından eğitim verildi.

(2019/8) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Okulumuzda Büyük Bir İlgiyle Kutlandı

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programımıza hoş geldiniz konuşması ile başlayan programımız ...

Sayın Rektör Hocamız Prof.Dr.Remzi GÖREN 'in Günün anlam ve önemini vurgulayan  konuşması ile devam etmiştir.

(2019/9) İdeasoft Firması ve Paydaşları E-ticaret Alanındaki Bilgi ve Tecrübelerini Öğrencilerimizle Paylaşıyor

DR.ÖĞR.ÜYESİ S.SÜREYYA BENGÜL KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE, MESLEK YÜKSEK OKULUMUZUN ÖĞRENCİLERİ SEKTÖRLE BULUŞUYOR. E-TİCARET ALANINDA TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ FİRMALARINDAN BİRİ OLAN İDEASOF FİRMASI İŞBİRLİĞİ İLE 21 MART 2019 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 13. 00 DA AMFİ 3’DE SERTİFİKALI E-TİCARET EĞİTİMİ DÜZENLENMİŞTİR.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

*Türkiye ve Dünya'da Rakamlarla E-ticaret (e-ticarette nasıl başarılı olunur?)

*E-ticarette Teknik Gereksinimler (Yazılımda neler olmalı, e-ticaret paneli kullanımı, e-ticarette ödeme sistemleri)

*E-ticarette Tasarım ( E-ticaret sitelerinin tasarımında nelere dikkat etmeli hangi detaylar hangi alanlar için kullanılmalı)

*E-ihracat ve lojistik sistemleri

*Dijital Pazarlama ve İnternet Reklamcılığı (Google partneri olan iş ortakları ile birlikte; e-ticarette olması gereken dijital süreçler hakkında bilgi verilecektir.)

(2019/10) 1 Mart Muhasebeciler Gününü Okulumuz Muhasebe Bölümü Öğrencileri Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Halil Hamzaoğlu ile Kutladı.

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler MYO Muhasebe Bölümü Öğretim Üyeleri Doç.Dr.Şerife ÖNDER, Dr.Öğretim Üyesi Metin ÇALIK ve Öğr.Grv.Tuba BOZOKLUOĞLU koordinatörlüğünde, meslek yüksekokulumuzun muhasebe bölümü öğrencilerine “Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Mesleğinin Dünü Bugünü” isimli seminer düzenlenmiştir.

Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Halil HAMZAOĞLU, Mali Müşavir Tuğba Sarıtaş Aydın, Mali Müşavir Mehmet Latif Karataş ve Mali Müşavir Mehmet Mahir Kulalı’nın katılımı ile gerçekleştirilen seminer, 1 Mart 2019 cuma günü saat 15.00 da amfi 2 de yapıldı.

Seminerde Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Halil HAMZAOĞLU, Mali Müşavir Tuğba Sarıtaş Aydın, Mali Müşavir Mehmet Latif Karataş ve Mali Müşavir Mehmet Mahir Kulalı, öğrencilerimize mali müşavirlik, yeminli mali müşavirlik ve bağımsız denetçi mesleğine ilişkin güncel bilgileri ve tecrübelerini aktarmışlardır. Soru cevap bölümü ile öğrencilerin meslek ve özellikle staj ile ilgili sorularını da yanıtlayan katılımcılara programın sonunda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerife Önder tarafından plaket takdimi yapılmıştır.

(2019/11) Öğrencilere Yönelik Olarak Gerçekleştirilecek, Kariyer ve Mezun Merkezi Tanıtımı (Dpükamer) ve “Özgeçmiş Hazırlama (Cv), Etkili İş Görüşmesi, Mülakat Teknikleri ve İş Arama Becerileri” Konulu Eğitim Semineri Düzenlenmiştir.

Her yıl gerçekleştirilmesi planlanan; İnsan Kaynakları Profesyonellerini, İnsan Kaynakları Şirketleri Yetkililerini ve İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarını öğrencilerimizle bir araya getirilerek “etkili cv hazırlama, mülakat süreci, staj, iş başvuruları ve iş görüşmeleri, genel olarak iş yaşantısı” Kariyer Zirvesi gerçekleştirilmesi hususunda 04.03.2019 tarihinde saat 13.00’de 2 No’lu Amfide seminer düzenlenmiştir.

Seminer DPÜKAMER Müdürü Öğr.Grv.H.Feyyaz EBEOĞLUGİLİş ve Meslek Danışmanı Neşe AYĞAHOĞLU ve de Kütahya  Sosyal Bilimler MYO ve Kütahya Güzel Sanatlar MYO işbirliği ile ve ortak öğrencilerimizin katılımla gerçekleştirilmiştir.

(2019/12) İşbirliği Olanakları Üzerine Görüşüldü

Okulumuzun Birim Kalite Danışma Kurulu Üyesi , KUGİAD ve Yöneticiler Derneği Başkanı Sayın Zafer BİNTEPE Okulumuzu Ziyaret Ederek Müdürümüz Doç.Dr.Hakan KARA ile İşbirliği Olanakları Üzerine Görüş Alış Verişinde Bulunmuştur.

(2019/13) 08-09 Mart 2019 Lojistik Programı Teknik Gezi

Yüksekokulumuz Lojistik Programı öğrencileri  08.03.2019 Cuma günü İzmir Aliağa TCEGE ve NEMPORT limanları ile 09.03.2019 İzmir Kemalpaşa Irmak Depolarını kapsayan bir teknik geziye katımışlardır. Program sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ali Çağrı BURAN sorumluluğunda gerçekleştirilecek gezide öğrenciler aldıkları teorik eğitimlerin uygulamalarını yerlerinde görme imkanına sahip oldular.

(2019/14) Atatürk Düşünce Topluluğunun 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Sergisi

104. Yılında 18 MART Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anmak  İçin Atatürk Düşünce Topluluğunun Günün Anlam ve Önemi İçin Hazırladığı Sergi Okulumuz Açık Alanında Tüm Akademik, İdari ve Öğrencilerimizin Beğenisine Sunulmuştur.

(2019/15) 43. Turizm Haftası Etkinlikleri

Kütahya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 43. Turizm Haftası etkinlikleri İlimiz  programı ile ilgili Turizm Haftası Düzenleme Komitesi Toplantısına 27.03.2019 Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonunda Meslek  Yüksekokulumuz Turist Rehberliği Programı hocalarımızdan Öğretim Görevlisi Sedat BÜTÜN katılım sağlamıştır.

(2019/16) Gümrük Eğitimi Programı

Öğretim elamanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Ali Çağrı Buran 12-13 Nisan 2019 tarihlerinde Ticaret Bakanlığı eğitim tesislerinde LODER (Lojistik Derneği) ve T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Lojistik Eğitim Standartları Çerçevesinde Eğiticinin Eğitimi Gümrük Eğitimi programına katılmıştır.

(2019/17) Turist Rehberliği Öğrencileri Teknik Gezilerine Bir Yenisini Daha Ekledi (Bursa)

Öğr. Grv. Gülşen ÖZ Koordinatörlüğünde  Turist Rehberliği Öğrencileri teknik gezilerine bir yenisini daha ekledi. 18.04.2019 tarihinde Bursa'ya gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler Profesyonel Turist Rehberliği mesleğinin tecrübe etme imkanı elde etmiş oldular. Ayrıca  Profesyonel Turist Rehberi Mahmut SÖYLEV grubumuza  eşlik ederek rehberlik mesleği ile ilgili tecrübelerini öğrencilere aktardı.

(2019/18) Mezuniyet Töreninden Hemen Önce Temenni ve Dilekler

03 / 05 / 2019' da Okulumuzda Yapılan Mezuniyet Törenine Katılmak Üzere Gelen Öğrenci Velileriyle Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan KARA Toplantı Salonunda Buluşarak 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Hakkında Konuştu. Sohbet Havasında Geçen Toplantıda Karşılıklı Temenni ve Dilekler Dile Getirildi.

(2019/19) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Etkinlikleri

(2019/20) 2019 Mezuniyet Töreninden İlk Kareler...... Başarılı Öğrencilerimiz Başarı Belgelerini Değerli Hocalarından Aldı

(2019/21) “Kütahya’da Turizmin Geleceği” Konulu Panel

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2019 Salı günü Vahidpaşa Yazma Eser Kütüphanesi Salonu’nda  düzenlenen “Kütahya’da Turizmin Geleceği” konulu panele Yüksekokulumuz Turizm Programı akademisyenlerinden Dr.Öğr.Üyesi Ömer Zafer Güven, Dr.Öğr.Üyesi Elif Tuba TAMER, Dr.Öğr.Üyesi Uğur Ceylan ve Öğr.Grv.Necip Özdemir konuşmacı olarak katılmışlardır.

(2019/22) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Öğrencilerle Akademik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

(2019/23) Öğrencilerimizden Kevser Çoban‘ın Yazdığı “Papatyadan Prenses“adlı Kitabı İçin İmza Günü

Büro Yönetimi Öğrencimizden Kevser ÇOBAN tüm öğrencilerimize örnek olacak bir davranışla yazdığı "PAPATYADAN PRENSES" adlı kitabını imza günü ile tanıttı. Desteklerini esirgemeyen Okul Yönetimi'miz adına Müdürümüz Doç. Dr. Hakan KARA bu mutlu gününde öğrencimizin yanındaydı ve başarılarının devamını dileyerek tebrik etti.

PAPATYA PRENSES adlı kitaptan alıntı ;  Henüz 8 yaşında olan Eylül samimi ve sevecen tavırlarıyla okulu dahil tüm çevresinde herkesin sevdiği bir çocuk, çok küçük yaşlarından beri papatyaları özel duygularla kucaklamış ve onları gerçekten özenle sevmiştir.

Eylülün hayatı hiç tahmin etmeyeceği şekilde değişir. Çok küçük yaşta Kanser olduğunu  öğrenir ve sadece umutlarıyla yaşadığı bu yolculukta sımsıkı tutunduğu papatyalarla yürür. Peki kanseri yenebilecek mi ?

(2019/24) Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara’nın Yürüttüğü İnsan Kaynakları Yetkinlik Analizi Çalışmalarını Yerinde Görmek İçin Tülomsaş’a Ziyarette Bulundu.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN, Okul Müdürümüz Doç.Dr. Hakan KARA’nın yürüttüğü İnsan Kaynakları Yetkinlik Analizi çalışmalarını yerinde görmek için Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’yi Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’ye (TÜLOMSAŞ) ziyarette bulundu.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Sayın Hayri AVCI’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret kapsamında her iki kurum arasında yapılacak işbirlikleri olanaklarının araştırılması ve geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Prof. Dr. Remzi GÖREN ve Genel Müdür Hayri AVCI görüşmelerden ve yapılacak işbirlikleri konusunda memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.

(2019/25) Bireysel ve Aileler İçin Temel Afet Eğitimi

07/05/2019 tarih ve saat 14:00'da Amfi 3 de başlayan afet eğitimini; Okulumuz idari, akademik ve öğrencilerimizden oluşan katılımcılar ilgiyle dinledi. Afet durumlarında neler yapılması gerekdiğini anlatan uzmanların verdiği eğitim sonunda Okulumuz adına Müdür Yardımcısı Öğr. Grv. Murat SARIKAYA eğitmenlere Teşekkür Belgesi vermiştir.

(2019/26) Kütahya’da 9.su Düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemciler Derneği 2. Bölge Futbol Turnuvası ve Toplantısına Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara Katılmışlardır.

Üniversitemiz Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu aracılığıyla Kütahya Hakem ve Gözlemciler Şubesine vermiş olduğu toplantı ve organizasyon desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Remzi GÖREN'e ve Okul Müdürümüz Doç.Dr.Hakan KARA'ya teşekkür hediyeleri takdim edilmiştir. İşbirliğinin sürdürülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulmuştur.

(2019/27) İlki 9-10 Eylül 2017 Tarihlerinde Dumlupınar Üniversitesi Ev Sahipliğinde Kütahya’da Gerçekleştirilen Seri Çalıştayların Altıncısı Lojistik Derneği (Loder) ve Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli MYO İşbirliği ile Düzenlenen 6. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı 4-5 Mayıs 2019 Tarihlerinde Gaziantep’te Gerçekleştirildi.

ilki 9-10 Eylül 2017 tarihlerinde Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde Kütahya’da gerçekleştirilen seri çalıştayların altıncısına; LODER Başkanı ve Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, LES Komitesi üyeleri Pîrî Reis Üniversitesi DMYO Öğretim Görevlisi Barbaros Büyüksağnak ve KeyLine Genel Müdürü Dr. Kayıhan Ö. Turan, Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karahan ile aralarında okulumuz Lojistik programı Dr. Öğr. Üyesi Ali Çağrı Buran'ın da yer aldığı 60'a yakın öğretim üyesi / öğretim görevlisi, sektör temsilcisi ve UNİ-LODER üyesi öğrenciler katıldı.

(2019/28) İftar Yemeği

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Düzenlediği İftar Yemeğinde Birlik Beraberlik Ruhu İle Tam Kadro Bir Aradaydı. Aile Eş ve Çocuklarında Katıldığı Yemek Neşeli ve Keyfli Sohbetlerle Gerçekleştirildi. Davetimizi Kırmayarak Bize Eşlik Eden Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Kaan ERARSLAN, Prof. Dr. Şükrü ŞENTÜRK ve Genel Sekterimiz Niyazi ŞERMET' e Teşekkür Ederiz.  Yemek Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan KARA'nın Yaptığı Konuşmayla Son Buldu.

(2019/29) Öğretim Üyemizin Başarısı

Okulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerife Önder, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) tarafından düzenlenen Ödüllü Makale Yarışmasında 4. lük ödülü kazanmıştır.

Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Önder ve Öğretim Görevlisi Fatih Akbaş ile birlikte katıldığı yarışmada hazırlamış oldukları “Katılım Bankacılığında Takipteki Fonların Makroekonomik Belirleyicileri: Türkiye Örneği” isimli çalışma, yarışmaya katılan 127 eser arasından 4. Seçilerek ödüle layık görülmüştür.

Yarışmada ilk 5 e giren eserlere ödülleri,  17.05.2019 tarihinde İstanbul Grand Cevahir Otel’de, TKBB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özdemir ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben’ in katılımıyla gerçekleşen 18. Olağan Genel Kurulu’nda takdim edilmiştir.

Katılım bankacılığı sektörüne katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren çalışmalara plaket takdimi ile birlikte 3.000 TL’lik para ödülü de verilmiştir.

(2019/30) Okulumuzda Yangın Tatbikatı Gerçekleştirilmiştir

(2019/31) 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı İdari Kurul Toplantısı Yapıldı

(2019/32) 2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

(2019/33) 2019 / 2020 Eğitim Öğretim Dönemi Akademik Açılış Dersi

Kütahya Sosyal Bilimler MYO’da Yeni Dönem Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (KSBMYO) 2019-2020 eğitim öğretim dönemini Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in konuşmacı olduğu ’Markalaşma Süreci - Farkındalık Yaratma’ başlıklı ders ile açtı.

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, 2019-2020 dönemini 'Markalaşma Süreci - Farkındalık Yaratma' başlıklı açılış dersi ile açtı.

Meslek yüksekokulumuzun Amfi-3 salonunda düzenlenen açılış dersine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kütahya Sosyal Bilimler MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara, Kütahya Teknik Bilimler MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, Kütahya Güzel Sanatlar MYO Müdürümüz Doç. Dr. Eda Taşçı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Kütahya Belediyesinden temsilciler, meslek yüksekokullarımızın akademik ve idari personelleri ile öğrencilerimiz katıldı.

(2019/34) 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Programı Yapıldı

Yeni Başlayan Eğitim Öğretim Yılında; Öğrencilerimize Hitaben Okul Müdürümüz Sayın Doç.Dr.Hakan KARA Hocamızın Açılış Konuşması Sonrasında Okulumuz Bölüm Başkanlarımızın Kısa Bölüm Tanıtımları ve Tanışma Konuşmaları ile Devam Etmiştir. Okulumuzu Tercih Eden Öğrencilerimize Okulumuz, Akademik ve İdari Kadro Görev Tanıtımları Yanı Sıra Öğrencilerimizin İhtiyaç Duyabilecekleri Staj, Öğrenci İşleri ve de Okul Tanıtımı Hakkında Bilgi Verilmiştir.

(2019/35) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Okulumuz Öğrencileri Buluştu

Gençlerin Sosyal, Kültürel, Sanat ve Sportif faliyetler çerçevesinde boş zamanlarını nasıl olumlu olarak değerlendirecekleri hakkında konuşuldu. Ayrıca gençlerimizin topluma aktif birer vatandaş olarak katılmasını vede zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarının önemini vurgulayan konuşma sohbet havasında soru cevaplarla son bulmuştur.

(2019/36) Etkili İletişim Becerileri Konulu Seminer Düzenlenmiştir

Besyo tarafından düzenlenen "Etkili İletişim Becerileri" konulu seminere okulumuz ev sahipliği yapmıştır. Seminer; Amfi3 de 16:00 / 19:00 saatleri arasında öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

(2019/37) Uluslararası Öğrencilerle Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yüksekokulumuz  toplantı salonunda  gerçekleşen toplantıya Okulumuz Müdürü Doç. Dr. Hakan KARA  ve Müdür Yardımcıları' mız katıldı.

Okul İdaresi olarak görevlerimizden biri de Kütahya Sosyal Bilimler Yüksekokul' unda eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için; Uluslararası öğrencilere rehberlik hizmeti vermek, Öğrencilerin akademik ve idari sorunlarına koordineli çözümler üretmek, Uluslararası öğrenciler için sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemek, Öğrencileri buluşturarak, yetenek ve ilgi alanları doğrultusunda öğrencilerin topluluklara katılmasına yardımcı olmak, Konularında görüşmek üzere öğrencilerimizle  görüş ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.

(2019/38) Çağrı Hizmetleri Bölüm Öğrencilerimiz 112 Acilde Eğitim Alıyor

Okulumuz Çağrı Hizmetleri Bölüm öğrencilerimiz 112 acil müdürlüğünde acil çağrı konusunda ders alıyorlar. Okul Müdürlüğümüz ve 112 Acil Müdürlüğü ile ortak yürütülen uygulama dersi okul öğrencilerimizin aldıkları eğitimi, uygulama ve geliştirme imkanı sağlamakta ...

(2019/39) Birim Kalite Komisyon Toplantısı

Birim Kalite Komisyonu; Okul Müdürümüz Doç.Dr.Hakan KARA (Birim Kalite Komisyon Başkanı) ve üyelerin katılımıyla, 14/11/2019 tarihinde saat 10:00'da toplantı salonunda toplanarak gündem maddeleri ve kararlar hakkında konuşuldu. Komisyon 15/11/2019 tarihinde saat 11:00'da amfi 3 de tüm akademik ve idari personeli toplayarak bilgilendirme toplantısı ve oluşturulan gündem maddeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

(2019/40) Rektörlük Ziyareti

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ı Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara ve değerli akademisyen arkadaşları ile birlikte Rektörlük Makamında ziyaret Etti.

(2019/41) Etkili İletişim Becerileri Seminerleri 2

Ev Sahipliği Yapmaya Devam Ediyoruz ...

(2019/42) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sabah Kahvaltısı

29/11/2019 tarihinde sabah 09:00 da Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal Davetimizi kırmayıp nezaket göstererek bizi şereflendirdi. Toplantı Havasında Geçen Kahvaltımızda Okul Müdürümüz Hakan Kara, Müdür Yardımcılarımız, Akademik, İdari ve destek personellerimizle tüm kadromuzla iştirak etmeye çalıştık. Kahvaltı Doç. Dr. Şerife Önder hocamızın okulumuzun hedeflerini açıklayan sunumuyla devam etti. Programımız Sayın Rektörümüz  Prof. Dr. Kâzım Uysal'a Okul Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara'nın Plaket Takdimiyle Sonlandı.

(2019/43) Grafik Sergisi

Meslek Yüksekokulumuz Turist Rehberliği Programı öğrencilerimizle okulumuzda açtığımız ve dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarının tasvir edildiği grafik sergimizi ziyaret ettik. Sergimize eserleriyle katkı sağlayan Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eda Taşçı’ya ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Grafik-Tasarım bölümü Öğr. Grv. Mülkiye Kerkük’e teşekkür ederiz.

(2019/44) Turist Rehberliği Programı 1. Sınıf Öğrencilerinin Çavdarhisar, Aizanoi Antik Kent Gezisi

Okulumuz Turist Rehberliği Programı 1. sınıf öğrencilerinin 03.12.2019 tarihinde Çavdarhisar, Aizanoi Antik kenti ziyareti ile teknik gezilerine başlanmış bulunmaktadır. Öğrencilerin mesleki gelişimlerini pekiştirmek amacıyla yapılan organizasyonla, Yunan Döneminin en önemli eserlerinden olan antik yerleşmesi tanıtılarak öğrencilerde mesleki bilincin oluşması hedeflenmektir.

(2019/45) Tehlikeli İş Sağlığı Güvenliği Eğitimi

07/12/2019 Tarihinde Amfi3 de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Afet Acil Durum Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAMER) Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine Tehlikeli İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmeştir. Konuşmacı olarak AFAMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr.Üyesi Bülent BÜYÜKKIDAN 'dan okulumuz öğrencilerine staj yaparken karşılaşabilecekleri tehlikeli iş sağlığı konulara hakkında eğitim vermiştir. Eğitime KTBMYO ve KGSMYO öğrencileride katılımda bulunmuştur.

(2019/46) Travel Turkey İzmir 2019 Fuarı Ziyaret Edildi

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu  Turist Rehberliği ve Turizm Seyahat Hizmetleri bölümleri ile Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü  öğrencileri 5-7 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen "Travel Turkey İzmir 2019" fuarını ziyaret etmişlerdir. Fuarda yer alan turizm işletmeleri ile 81 ilin tanıtım standları ziyaret edilmiştir. Gezi kapsamında Efes Antik Kenti, Meryemana ve Şirince gezilmiştir. Turist rehberi eşliğinde gerçekleştirilen gezi ile öğrencilerimizin bölge hakkında detaylı bilgi almaları sağlanmıştır.

(2019/47) Kıbrıs İş Hukuku Semineri

08/12/2019 Tarihinde Kıbrısta düzenlenen İş Hukuku Seminerine Okulumuzu temsilen Öğr. Grv. Murat KURT konuşmacı olarak katılmıştır. Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikasında düzenlenen seminerde KKTC ile Türkiyenin iş hukuku bağlamında ilişkileri hakkında bilgi vermiştir. Seminer sonrası Öğr. Grv. Murat KURT'a devlet yetkilileri tarafından teşekkür edilmiş ve akademi yetkilileri tarafından hediye takdim edilmiştir.

(2019/48) Dpüsem Hakkında Öğrencilerimiz Bilgilendirildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Sertifika Eğitim Semineri KSBMYO öğrencilerimize verildi. Seminerde DPÜSEM hakkın da merkez Müdürü Öğr. Grv. Bülent GÜL ve DPÜSEM uzmanları tarafından Öğrencilerimizin bilgi ve yeteneklerini artırıcı odaklı olarak düzenlenen ve düzenlenecek eğitim programlarının (SAP, İleri Excel Eğitimi, Kalite Eğitimleri ve DGS Eğitimi) içerikleri hakkında detaylı bilgi aktarımı sağlanmıştır.

(2019/49) Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Ekoturizm Eğitim Semineri

05/12/2019 tarihinde Kütahya Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Ekoturizm Eğitim Seminerinde okulumuzu temsilen Öğr. Grv. Serkan AK katılımcı olarak yer almıştır.

(2019/50) Turist Rehberliği Programı 2. Sınıf Öğrencilerinin Eskişehir Turu

Turist Rehberliği programı 2. Sınıf öğrencileri Arkeoloji ve Müzecilik dersi kapsamında, okulumuz hocalarından Öğr. Grv. Gülşen Öz ile birlikte, kültür ve müzeleriyle ünlü Eskişehir’e ziyarette bulundu. Profesyonel turist rehberi eşliğinde gerçekleştirilen teknik gezide turlarda; rehberin niteliklerini kullanması ve mesleki yeterliliğin birinci ağızdan uygulamalı olarak ifade edilmesi öğrenciler için mesleki bir deneyim yaşanmasına yardımcı oldu.

(2019/51) Kariyer ve Mezunlar Merkezinin Düzenlediği Kros Otomotiv Gezisi

Kütahya Dpu Kariyer ve mezunlar merkezinin düzenlediği Kros otomotiv gezisinde; Kros otomotiv yetkilileri tarafından kep projesi tanıtıldı, staj ve çalışma olanakları hakkında okulumuz öğrencileri bilgilendirildi.

(2019/52) Engelli İnsanların Zorlukları Konulu Seminer

Okulumuzun Engelsiz Eğitim Birimi Koordünatörlü' ğünce düzenlenen etkinlik çerçevesinde Beyazay Derneği' nden Halil BİLGİÇ'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde engelli insanların zorlukları aşma ve kurumların sorumlulukları hakkında bilgi verildi.

(2019/53) 5. Uluslararası Avrasya Bilimsel Araştırmalar Kongresi

Okulumuz Öğr. Gör. Murat Kurt Bakü' de düzenlenen 5. Uluslararası Avrasya Bilimsel Araştırmalar Kongresine katıldı. 16-19 Aralık 2019 tarihleri arasında Bakü Hazar Üniversitesi'nde düzenlenen kongrede "Yoksulluk, Aile, Eğitim Üçgeninde Çocuk İşçiliği" adlı sunumunu yapmıştır. Kongre sonrası teşekkürleri kabul eden Kurt, oturum başkanı Prof. Dr. Funda Rana Adaçay'dan katılım belgesini almıştır. Başarılarının devamını dileriz.

 

(2019/54) 2019-2020 Güz Eğitim ve Öğretim Dönemi Sonu Bütün Akademik ve İdari Kurul Toplantısı

Okulumuz Amfi3 de 20/12/2019 tarihinde saat 11:00 da tüm akademik ve idari personellerle kurul toplantısıyapılmıştır..

 

(2019/55) Kütahya Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Şerife ÖNDER,TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler ile buluştu.

Kütahya Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Şerife ÖNDER Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesinde TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler ile buluştu. Toplumumuzun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak üzere TÜBİTAK, 2014 yılından itibaren uzman bilim insanlarını özellikle dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile “Bilim Söyleşileri” adı altında etkinlikler yapmaktadır.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesinde Bilim Söyleşisine katılan Doç. Dr. Şerife ÖNDER öğrencilere akademik kariyer basamakları ve bilimsel ilerlemede karşılaşılan engeller ve bu engelleri aşmak için yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler vermiştir. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen söyleşinin sonunda okul müdürü Sn. Murat DEMİRCAN tarafından günün anısına Doç Dr. Şerife ÖNDER’e plaket takdim edilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2022, Salı