2019/2 Sayılı Toplantı

T.C.

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

KÜTAHYA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

AR- GE ALT ÇALIŞMA GRUBU

Toplantı tarihi ve saati

11.12.2019/10:00

Toplantı Sayısı

2019/2

 

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Açılış konuşması ve yoklama
  2. Gündem maddelerinin okunarak ilave edilecek husus varsa gündeme madde olarak alınması,
  3. DPÜ Portalının kontrolünün yapılması, (E.49348 sayılı yazıya istinaden)
  4. Dış Kurumlarla proje eğitimi ile irtibata geçilmesi ve geri dönüşlerin değerlendirilmesi,
  5. Proje Danışma Ekibi oluşturulması,
  6. 2020 AR-GE Alt Çalışma Grubunun eylem planının oluşturulması.
  7. KSBMYO 2019 yılına ait faaliyet çıktılarının toplanması üzerine görüşme,
  8. 2015-2018 Yılları arasını kapsayan KSBMYO Faaliyet Raporlarından faaliyet çıktılarının toparlanması üzerine görüşme,
  9. Bir sonraki toplantının gündem maddelerinin ve tarihinin belirlenmesi,
  10. Dilek ve temenniler.

KARARLAR:

1-AR-GE Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M. Mine ÇELİKKOL’ un 11.12.2019 tarihli toplantı davetine istinaden MYO Toplantı Odasında saat:10:00 da katılım listesinde belirtilen üyelerin katılımı ile toplanıldı.

Toplantının başlangıcında Dr. Öğr. Üyesi M. Mine ÇELİKKOL tarafından “AR-GE Alt Çalışma Grubu Bilgilendirme Toplantısı” açılış konuşması yapıldı.

2-Toplantı gündem maddeleri okundu. “Gündem maddelerinin olduğu gibi kabul edilmesine” karar verildi ve gündeme geçildi.

3- Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından gönderilen, 08.11.2019 tarih ve E.49348 sayı ekinde gönderilen akademik ve idari personellerimizden portal da bilgileri eksik olanlar gözden geçirilerek tüm personelin DPÜ Portal’ a verilerinin girilmesi sağlandı. Bundan sonraki süreçlerde portal bilgilerinin düzenli olarak güncellenmesine karar verildi.

4- Dış Kurumlarla proje eğitimi ile irtibata geçilmesi ve geri dönüşlerin değerlendirilmesi üzerine görüşüldü. Mine ÇELİKKOL ve Emre SEZİCİ, Zafer Kalkınma Ajansı ile yapılan görüşme hakkında bilgi verdi.

5- Proje Danışma Ekibi oluşturulması üzerine görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda, Proje Danışma Ekibi’ nin AR-GE Alt Çalışma Grubu üyelerinden oluşmasına daha sonraki zamanlarda yenilenmesine karar verildi.

6- 2020 yılı içerisinde Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin dahil olacağı KSBMYO Proje Yarışması düzenlenebileceği fikri üzerinde konuşuldu.

 

7- 2020 yılı AR-GE Alt Çalışma Grubunun eylem planı doğrultusunda;

  • KSBMYO Akademik personelinin Tübitak- Araştırma Bilgi Sistemine (ARBİS)  kişisel bilgilerinin girilmesini sağlamak için gerekli duyuruların yapılmasına,
  • Akademisyenlerin bilimsel çalışmalarındaki isim/kurum benzerliklerinden veya kimlik hatalarından kaynaklanan bazı sorunların önüne geçilmesi amacıyla ORCİD KODU alınması için personelin bilgilendirilmesine, karar verildi.

7- KSBMYO akademik personelinin 2019 yılında yapmış oldukları faaliyetlerinin mail yoluyla toparlanmasına eksiklerin bir sonraki toplantıya kadar tamamlanmasına karar verildi.  

8-KSBMYO akademik personelinin 2015-2018 yılları arasında yapmış oldukları faaliyetlerinin mail yoluyla toparlanmasına eksiklerin bir sonraki toplantıya kadar tamamlanmasına karar verildi.  

9- Bir sonraki toplantının 2020 yılı Şubat ayı içerisinde KSBMYO Toplantı odasında yapılmasına karar verilmiştir.

10- AR-GE Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M. Mine ÇELİKKOL’ un dilek ve temennileri ile toplanı sona ermiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, Salı