Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Teknoloji Bağımlılığı Konferansı

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Teknoloji Bağımlılığı Konferansı

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Rehberlik Öğretmeni Ahmet İşkal tarafından öğrencilere 22 Mayıs 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonunda “Teknoloji Bağımlılığı” eğitimi verildi.

Konferansta teknoloji bağımlılığı kavramı, teknoloji bağımlılığının belirtileri, teknoloji bağımlılığının sebepleri, teknoloji bağımlılığından korunma yolları anlatılarak öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra konferans, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici’nin açılış konuşmasıyla devam etti. Programın açılış konuşmasında, Prof. Dr. Emre Sezici, “hızla gelişen haberleşme teknolojisi yaşamımızda radikal değişikliklere yol açtı, hayatımızı çok kolaylaştırdı, ancak, bilinçli bir kullanım olmaz ise bu kolaylığın getirdiklerinden çok, götürdüklerinin daha fazla olduğu da bir gerçek, son yıllarda başta kumar ve internet kullanımında oluşan bağımlılıklarla ilgili birçok araştırma yapılmış “davranışsal bağımlıklar” artık tıp literatürüne girmiştir, dedi. Konuşmasının sonunda sözlerini, “Teknoloji Bağımlılığı etkinliğimizin insanlığı tehdit eden tüm zararlı alışkanlıklarla mücadele yolunda ufuk açıcı olmasını diliyorum,  Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sayın  Hasan Başyiğit’e  ve etkinliği gerçekleştirecek Rehberlik Öğretmeni Ahmet İşkal’e, etkinliğimizde emeği geçen tüm akademik, idari ve destek personelimize, bu anlamlı çalışmaya katılım gösteren tüm kıymetli hocalarıma ve öğrencilerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum”, diyerek tamamladı.

Rehberlik Öğretmeni Ahmet İşkal, konuşmasının başında Teknoloji Bağımlılığı kavramının tanımını yaparak, belirtilerinin neler olduğunu örneklerle anlattı, Teknoloji bağımlılığına götüren sebepler ile risk altında olan kişilerin özelliklerine değindi.   Sonrasında ise teknolojinin sorunlu kullanımı, kişinin kendisini bağımlı olmamak için ne yapması gerektiği anlatıldı.  

Teknoloji Bağımlılığı konferansı, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici’nin, Rehberlik Öğretmeni Ahmet İşkal’e teşekkür belgesi takdimi ile sonlandırıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2024, Cuma