Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Narko Gençlik Konferansı

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Narko Gençlik Konferansı

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli Narko Rehber Polis Memuru tarafından öğrencilere 20 Mayıs 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonunda eğitim verildi.

Konferansta uyuşturucu bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele, madde kullanımının cezai sorumlulukları, madde kullanan kişilerde görülen belirtiler anlatılarak öğrencilere tavsiyelerde bulunuldu. 

Etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.  Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici programın açılış konuşmasında, uyuşturucu madde bağımlılığının geçmişinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu, gençlerin genellikle merak duygusuyla uyuşturucu maddelerini kullanmaya yöneldiklerini ve bu noktada uyuşturucu madde kullanımı ile mücadelede en önemli faktörün anne baba tutumlarına göre şekillendiğini söyledi. Konuşmasının sonunda “Narko Gençlik” isimli etkinliğin insanlığı tehdit eden tüm zararlı alışkanlıklarla mücadele yolunda ufuk açıcı olmasını dileyerek Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı’ya, etkinliği gerçekleştirecek Narko Rehber Polis Memuruna, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademik idari ve destek personeline ve bu anlamlı çalışmaya katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.

Narko Rehber Polis Memuru, konuşmasının başında uyuşturucuya başlama yaşının genellikle 15-24 yaş arasında olduğunu belirtti. Konu kapsamında “İki Ekmek” isimli kısa film katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğin devamında uyuşturucu maddenin ve madde bağımlılığının ne olduğu, narkotik maddelerin hangi başlıklar altında sınıflandırıldığı, gençlerin uyuşturucu maddeye başlama nedenleri, madde bağımlılığının aşamaları, madde kullanımının bireyin sağlığı üzerindeki etkileri, madde kullanımının cezai sorumlulukları ve son olarak UYUMA mobil uygulamasının nasıl kullanılacağı anlatıldı.  

Narko Gençlik konferansı, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici’nin, Narko Rehber Polis Memuruna teşekkür belgesi takdimi ile sonlandırıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2024, Salı