Turist Rehberliği Programı Öğrencileri İçin Aizanoi Antik Kent Gezisi

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (KSBMYO) Turist Rehberliği programı öğrencileri için Aizanoi Antik Kenti’ne gezi düzenlendi.

DPÜ KSBMYO Turist Rehberliği programı 1. sınıf öğrencileri Aizanoi Antik Kenti'ni gezdiler. Geziyi organize eden Ögr. Gör. Gülşen Öz, bu geziyi, öğrencilerin müfredat derslerinden Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Tarihi kapsamında mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla planladığını belirtti.

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu önünde bir araya gelen öğrencilerimiz, yaklaşık 45 dakikalık yolculuğun ardından Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'ne ulaştılar. Öğrencilerimiz, öğretim elemanı ve ören yeri tanıtım görevlisinin anlatımlarıyla tarihi M.Ö. 3. yüzyıla dayanan ve Anadolu'daki Yunan Döneminin en önemli eserlerinden olan antik kenti tanıma olanağı buldular. Öğrencilerin mesleki gelişimlerini pekiştirmek ve mesleki bilincini oluşturmak amacıyla yapılan teknik gezilerin süreceği duyuruldu.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2024, Perşembe