Tarihçesi

          Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 1975-1976 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı YAYKUR Yükseköğretim Kurumu bünyesinde kurularak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 1982-1983 eğitim-öğretim yılında Anadolu Üniversitesi bünyesinde Kütahya Meslek Yüksekokulu adını almış, 1992 yılından itibaren ise aynı yıl kurulan Dumlupınar Üniversitesine bağlanarak 2011 yılına dek aynı isim ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2011 yılında Kütahya Meslek Yüksekokulu bünyesinden ayrılarak Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ismini alarak yeni kimliğine kavuşmuştur. Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Temmuz 2022 tarihinde Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde Eğitim ve Öğretime devam etmektedir.

            Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde 10 bölüm ve 13 programda eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. Tüm öğrencilerimizin mesleki gelişimini sağlayacak fiziksel ve teknolojik donanımların yanında, 36 akademik, 13 idari personel bulunmaktadır. Okulumuz bünyesinde öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılmış, 2 adet amfi, 10 adet derslik ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. 

           Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik yeterlilikte, sorumluluk bilinci yüksek, ahlaki değerleri özümsemiş bireyler yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Kütahya ilinin coğrafi ve stratejik konumunu dikkate alarak, bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomi alanlarında katkı sağlayacak akademik ve sosyal çalışmalar yürüten kadrosu ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, Pazartesi